Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre!

Utolsó módosítás dátuma : 2018. december 03.

Lemaradtál? Nálunk pótolhatsz! Jelentkezz te is az Eszterházy Károly Egyetemre a 2018-as pótfelvételi eljárásban augusztus 6-ig! Légy te is eszterházys!

Idén a pótfelvételi eljárásban július 27-től augusztus 6-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik szeretnének csatlakozni a 2018 szeptemberében induló képzések valamelyikéhez, ám február 15-ig nem adtak be jelentkezést az általános felvételi eljárásban, vagy a július 25-ei ponthatárhirdetésen kiderült, hogy egyik megjelölt helyre sem nyertek felvételt.

A jelentkezés módja ugyanaz, mint az általános felvételi eljárásban: a felvi.hu oldalon az E-felvételi menüpontban lehet regisztrálni és választani az intézményekben meghirdetett képzések közül egyetlen, önköltséges formában induló szakot. A jelentkezőknek minden dokumentumot ismételten fel kell tölteniük, ez alól kivételt jelent, ha valaki 2006 után érettségizett, hiszen az Oktatási Hivatalnak központi adatbázisa van a kiadott érettségikről, s ugyanez vonatkozik a nyelvvizsga bizonyítványokra is. Az Eszterházy Károly Egyetem valamennyi campusán augusztus 21-én délelőtt 10 órára (a sporttudományi képzésre jelentkezőket 8.00 órára) várja az adott helyszínre azokat a leendő hallgatókat, akik olyan szakra jelentkeztek, melynek felvételi vizsga a követelménye. Részletes tájékoztatást erről is az Eszterházy Károly Egyetem felvételizőknek szóló oldalán kaphatnak az érdeklődők (https://felvi.uni-eszterhazy.hu/).

A művészetközvetítő és sporttudományi, a pedagógusképzéshez tartozó alapszakokon és valamennyi osztatlan tanári szakon, mesterképzésen felvételi vagy alkalmassági vizsgán kell részt vennie a jelentkezőnek 2018. augusztus 21-én, kedden. Azok a jelentkezők, akiknél felvételi követelmény az emeltszintű érettségi, de még 2005 előtt érettségiztek, számukra az Oktatási Hivatal biztosítja a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát, mely kiváltja az emelt szintű érettségit. Ennek időpontja országosan augusztus 16-17-e, s a felvételi jelentkezésnél jelölni kell az igényt a vizsgára. Az elmúlt tizenkét év emeltszintű érettségi feladatsorainak kitöltése a különböző tantárgyakból segítséget jelenthet az írásbeli felsőoktatási felvételi szakmai vizsgán – erre is felhívta a figyelmet Kalóné Szűcs Erzsébet. Pontszámot abban az esetben kap a vizsgáért a jelentkező, ha eléri legalább a 45 százalékot.

A pótfelvételi ponthatárait augusztus 24-én hirdetik ki. Fontos tudni, hogy a különféle vizsgákra az egyetem nem küld ki – a rövid határidők miatt – behívóleveleket, ezért mindenképpen érdemes tájékozódni az egyetem már említett honlapjáról. A felvételi döntésről e-mailben értesítik a nevezőket, ezért a jelentkező figyelje a felvételi rendszerben megadott e-mail címének postafiókját is.< Vissza