Oktatók és hallgatók a kutatómunkában

Utolsó módosítás dátuma : 2017. április 26.

A Matematikai és Informatikai Intézet által megszervezett programon hallgatóink a TDK kutatómunkával kapcsolatban szerezhettek információkat

Nemrégiben a Matematikai és Informatikai Intézet által megszervezett programon hallgatóink a TDK kutatómunkával kapcsolatban szerezhettek információkat. Elsőként Geda Gábor beszélt erről a nemzetközileg is egyedülálló több évtizedes hagyománnyal rendelkező mozgalomról. Minden felsőoktatási intézmény hallgatója számára – intézményre, szakra, tagozatra való tekintet nélkül – nyitva áll a lehetőség, hogy a tantervi kereteken túl, érdeklődésének megfelelő területen bővítse ismereteit, tudományos kutatómunkát végezzen, amellyel nem utolsó sorban végzettségének munkaerőpiaci értékét is növelheti.
A későbbiekben az intézetben működő tehetségműhely egyetemünk Kepes György Szakkollégiumával is szeretne szorosabb kapcsolatot kiépíteni, ezzel is bővítve hallgatóink lehetőségeit a TDK-zás területén. Ezért a szakkollégium 2 tagja, Szigeti Anna és Kiss Dávid bemutathatta szervezetüket, működésüket és lehetőségeket villantottak fel a kutatni vágyó hallgatók számára.

Ezt követően intézetünk oktatói és az IoT kutatóintézet munkatársai (Geda Gábor, Juhász Tibor, Király Roland, Király Sándor, Oláhné Téglási Ilona, Pap Melinda, Szakács Tamás, Tajti Tibor) nyújtottak betekintést kutatási területeikbe, ezzel is motiválva hallgatóinkat a kutatómunkára.

 

Végül, de nem utolsó sorban a jelenlévők meghallgathatták olyan hallgatók beszámolóit is, akik valamilyen módon már elindultak ezen az úton és esetleg sikereket is értek el. Gregus Tamás (már végzett hallgatónk) korábbi OTDK-s élményeiről, sikereiről, míg Nagy Szebasztián Vilmos csapatuk idei sikeres szerepléséről és az ahhoz szükséges munkáról beszélt.

Erdélyi Balázs az IoT kutatóintézetben végzett munkájáról számolt be, amely alapjául szolgálhat egy sikeres TDK-dolgozatnak.


< Vissza