Nagy lehetőségnek tartják hallgatóink a kinevezést

Utolsó módosítás dátuma : 2018. február 28.

Oktatási asszisztens demonstrátori címet vehetett át csütörtök délelőtt a Líceum kápolnájában hat egyetemi hallgató, s még további két hallgató nyerte el erre a félévre a kinevezést

Az átadón dr. Juhász Tibor megbízott tudományos, kutatási és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntötte a fiatalokat, s elsőként a demonstrátor feladatait elemezte, értelmezte. Úgy fogalmazott: azzal, hogy a kinevezett hallgatók bekapcsolódnak a tanszékek oktatási és kutatási tevékenységébe, tanáraik kollégáivá válnak.

Nyilatkozatában azt is kifejtette, miért alakult idén úgy, hogy az előző évekkel ellentétben ezúttal csak oktatási asszisztens demonstrátori címeket adtak át. Kiderült, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program nagyszerű kereteket biztosít arra, hogy a tanszéki igényeknek megfelelően az Eszterházy Károly Egyetemen is kinevezhessenek oktatási asszisztens demonstrátorokat. Ebben a félévben három karon: a Gazdaságtudományi Karon, a Bölcsészettudományi- és a Természettudományi Karon segíti majd a munkát a nyolc hallgató.

Tóth Mercédesz nem első alkalommal vehetett át demonstrátori kinevezést, egy ideje már a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet munkáját segíti. Elárulta, azon túl, hogy ő is megtarthat már bizonyos órákat, különféle rendezvényeket is szervez, például a Magyar Szakhetet. Mercédesz szerint a címért csak olyan hallgatók jelentkeznek, akik kellőképp ambíciózusak, s a kinevezést nem plusz feladatként, hanem lehetőségként fogják fel akár arra, hogy az egyetemi oktatói életbe beleláthassanak.

Árvai Ádám a Gazdaságtudományi Kar közgazdásztanár szakos hallgatójaként lett demonstrátor. Elsődleges feladatának tartja, hogy hallgatótársait segítse előmenetelükben többek között a tárgyak teljesítésében, de akár a kutatásban is, hiszen a Tudományos Diákköri Konferencia mentoraként is tevékenykedik. Azért tartja mindezt nagy lehetőségnek, mert így az egyetemi életben nem csak az oktatott oldalon vehet részt.

Oktatási asszisztens demonstrátori címet vehetett át:

  • Árvai Ádám – Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan Tanszék
  • Bettenbuk Dániel Martin – Matematikai és Informatikai Intézet Információtechnológiai Tanszék
  • Fehér Rózsa Zsuzsanna – Matematikai és Informatikai Intézet Információtechnológiai Tanszék
  • Fodor Kamilla – Földrajz és Környezettudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
  • Kazinczi Renátó – Matematikai és Informatikai Intézet Információtechnológiai Tanszék
  • Laczkó Vivien – Filozófia Tanszék
  • Lantos Vivien – Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan Tanszék
  • Tóth Mercédesz – Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Magyar Irodalomtudományi Tanszék

Szerző: Juhász Henrietta
Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza