Megállapodás az OUM és az EKF között

Utolsó módosítás dátuma : 2016. március 10.

Az OUM és az EKF megállapodásban rögzítette egy új informatikai képzés, a Master of Software Engineering bevezetésének lehetőségét az intézményben. A képzésre való jelentkezés feltétele a BSc diploma, a képzés nyelve a angol/magyar.

Dr. Liptai Kálmán és Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona az Eszterházy Károly Főiskola képviseletében, valamint Prof Emeritus Tan Sri Anuwar Ali, az Open University of Malaysia (OUM) elnöke együttműködési megállapodást írtak alá a napokban. A megállapodás keretében a két intézmény közös, angol nyelvű képzéseket indít. A Master of Business Administration (MBA) és Master of Software Engineering (MSE) képzések angol nyelven lesznek elérhetőek, és azokat magyar és külföldi hallgatók egyaránt igénybe vehetik. A képzést záró diplomát az OUM adja ki, de a képzés az EKF-en folyik az itteni oktatók vezetésével. A kiadott diploma megfelel mind az európai, mind a világszerte támasztott követelményeknek (mindkét képzés UK NARIC minősítése nemzetközileg elismert „master" fokozat).
A Master of Software Engineering a korábbi Master of Information Technologies képzési formát váltotta fel, amely jobban illeszkedik az intézmény és a képzést lebonyolító Matematikai és Informatikai Intézet profiljához, valamint a jelenlegi piaci igényekhez.

A Dr. Liptai Kálmán rektor és Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektorhelyettes asszony vezetésével zajló tárgyaláson többek között a két képzési forma cseréjéről, és az MBA képzés tantárgyainak a jelenlegi igényekhez való alakításáról született megállapodás.
A nemzetközi kapcsolatok, valamint az együttműködési megállapodás megkötése Dr. Kádár Judit nevéhez fűződik, aki az EKF Nemzetközi Kapcsolatok Központjának igazgatója. Az MBA képzéssel kapcsolatos egyeztetés és a feltételek megvitatása Dr. Csáfor Hajnalka, az EKF Gazdaság Tudományi Intézetének vezetője, az MSE képzés megvitatása és koordinálása Dr. Király Roland, az EKF Matematikai és Informatikai Intézet oktatójának feladata volt.
Az Intézetben és a Természettudományi Karon jelenleg is folyik idegen nyelvű képzés brazil és tunéziai hallgatók bevonásával, viszont az OUM-al kötött megállapodás nem a hallgatók mobilitását segíti, hanem az angol nyelvű mester képzés bevezetése válik lehetővé a következő szemesztertől kezdődően.

A képzésbe bekapcsolódhatnak magyar és külföldi diákok egyaránt, és ez a képzés elősegítheti a későbbiekben az EKF angol nyelvű Programtervező Informatikus és egyéb mester fokozatú informatikai képzéseinek a bevezetését és akkreditációját.
Már 2015 szeptemberétől elindulhat a Master of Software Engineering képzés az új feltételekkel. A képzés részleteiről hamarosan minden információ elérhető lesz az Eszterházy Károly Főiskola honlapján (http://uni-eger.hu), valamint az MBA és az MSE képzések weboldalán (http://oum.uni-eger.hu).


< Vissza