Jubileumi informatikai konferencia Egerben

Utolsó módosítás dátuma : 2017. június 29.

Az Eszterházy Károly Egyetem Matematikai és Informatikai Intézete, illetve IoT Kutatóintézete a Debreceni Egyetemmel közösen szervezte meg a 10th International Conference on Applied Informatics (ICAI) konferenciát Egerben január 30. és február 1. között.

Az ICAI nemzetközi informatikai konferencia több mint 20 éves múltra visszatekintő rendezvénye a hazai szakmai közéletnek. A mostani, jubileumi 10. konferencián több mint 100 kutató vett részt, összesen 6 országból, több mint 80 előadással. Az angol nyelvű szakmai előadások két párhuzamos szekcióban zajlottak, lehetőséget teremtve arra, hogy az informatikai szakmai közösség a legmodernebb technológiai újításokról, a futó kutatásokról és fejlesztésekről tájékozódhasson, kérdéseket tehessen fel, javaslatokat fogalmazhasson meg, ezzel is erősítve a kutatóhelyek közti kooperációt.

A konferencia mindig is nyitott volt az informatikai vállalkozások felé, megteremtve a szorosabb kapcsolat lehetőségét az ipar és a kutatás között, több utat is biztosítva az innovációhoz.

A konferencia a következő tudományterületeken szervezett szekciókat: mesterséges intelligencia, komputergrafika, adatbázisrendszerek, kriptográfia, felhőszolgáltatások, Internet of Things, egészségügyi informatika, funkcionális programozás, operációkutatás, rendszertervezés és objektumorientált programozás, tesztelés és verifikáció, számítógépes hálózatok, komputerstatisztika, valamint informatikai oktatás. A konferencián plenáris előadástott tartott Prof. Tien Van Do (BME), Fazekas István (DE), Csató Lehel (Babes-Bolyai Egyetem), Kovásznai Gergely (EKE IoT), Porkoláb Zoltán (ELTE) és Kozsik Tamás (ELTE).

A konferencia weblapján tájékozódhat a konferenciáról, a szakmai programról, illetve a weblapról az előadások összefoglalói is letölthetők: http://icai.uni-eszterhazy.hu

Fotó: Szántó György


< Vissza