Informatika verseny

Utolsó módosítás dátuma : 2019. július 15.

Ebben a tanévben is megrendezte hagyományos programozási versenyét az egyetem Matematikai és Informatikai Intézete, ezúttal az EFOP-3.4.4-16, A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban pályázattámogatásával, Webes grafikus alkalmazások és Mobilprogramozás kategóriákban.

Ebben a tanévben is megrendezte hagyományos programozási versenyét az egyetem Matematikai és Informatikai Intézete, ezúttal az EFOP-3.4.4-16, A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban pályázattámogatásával, Webes grafikus alkalmazások és Mobilprogramozás kategóriákban. Mivel egyik téma sem része a középiskolai informatika oktatásnak, így az Intézet tanárai tananyagot és mintaprogramokat készítettek az öt fordulós versenyhez. Az oktatással, felkészítéssel egybekötött verseny döntőjét 2019. január 5-én rendeztük meg az Egri Campus C épületében.

A WebGraf 2018 döntőjében az első két helyet az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjai szerezték meg: első lett, és egy-egy táblagéppel gazdagodott a Rántott Gumikacsák csapat, második pedig a Geeks elnevezésű formáció. A dobogóra állhatott még a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium WebVakondok csapata. A RaceDroid versenyt a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapata, az API28 nyerte, így ők vehették át a verseny szponzorai által minden csapattagnak felajánlott táblagépeket. A második helyen a budapesti BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium Whole New World csapata, a harmadik helyen pedig a szolnoki Varga Katalin Gimnázium csapata, a V4rg4.s0k végeztek.

A verseny honlapja:
https://infoverseny.uni-eszterhazy.hu/hu/versenyek


< Vissza