Demonstrátori ösztöndíjakat átadása a főiskolán

Utolsó módosítás dátuma : 2016. december 08.

Demonstrátori kinevezést vehetett át Balla Tamás is, aki a Matematikai és Informatikai Intézet munkájába kapcsolódik be a jövőben.

A demonstrátori kinevezések átadására a Líceum Kápolnájában került sor 2016. március 4-én.

Dr. Liptai Kálmán rektor nyitotta meg az eseményt, majd köszöntőbeszédében kifejtette, mennyire fontos előrelépés ez a főiskola, illetve a hamarosan létrejövő egyetemünk számára. Ahogy a rektor fogalmazott: „Ennek a rendszernek a kiépítése már egyetemi szintű lépés".

„Dr. Ollé János rektorhelyettesnek hála, 2016-ban létrejött a demonstrátori ösztöndíj, amikor pedig tavaly először adtuk át a kinevezéseket, azt gondoltuk, történelmet írtunk – és ez most nagy örömünkre, folytatódik. Nagyon fontos, hogy megteremtsük a kutatói, oktatói utánpótlást. Mivel Magyarország rendkívül főváros-centrikus, nehéz a tehetséges fiatalokat itt tartani és azt mondani nekik: maradjanak az alma materben. Egyetlen, úgymond igazi „kiút" van, ha a hozzájuk hasonló értelmes, tehetséges, motivált hallgatókat időben megtaláljuk, fölneveljük, majd reméljük, itt maradnak, és alkotnak valami szépet és nagyot" – mondta Dr. Liptai Kálmán.

A köszöntőbeszéd után következett az ösztöndíjak átadása, amikor is 15 hallgatót neveztek ki demonstrátornak a Líceum Kápolnájában. Az intézmény egyik kinevezett oktatási asszisztens demonstrátora Balla Tamás, informatikatanár - pedagógiai értékelés és mérés tanára MA szakos, másodéves hallgató is, aki a Matematikai és Infromatikai Intézet munkájába fog bekapcsolódni a jövőben.

Az eredeti hír itt érhető el.

 


< Vissza