Demonstrátori ösztöndíjak átadása az egyetemen

Utolsó módosítás dátuma : 2017. június 29.

Demonstrátori kinevezést vehetett át Budavári Kitti is, aki a Matematikai és Informatikai Intézet munkájába kapcsolódik be a jövőben.

A demonstrátori kinevezések ünnepélyes átadására február 9-én került sor a Líceum Kápolnájában. A hallgatókat és az Egyetem vezetését Dr. Ollé János megbízott rektorhelyettes köszöntötte. A kutatási asszisztensi okleveleket Dr. Ollé János, az oktatási asszisztensi kinevezéseket Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona megbízott rektorhelyettes nyújtotta át.

Az oktatási asszisztens demonstrátorok tényleges oktatási tevékenységet végeznek, taníthatnak az oktatókkal együtt, valamint kurzusokat is tervezhetnek, a demonstrációs helyzetekben segítséget nyújthatnak. A kutatási asszisztensek kutatási tevékenységet végeznek, fontos, hogy aktív kutatócsoportok munkájába kapcsolódhatnak be.

A demonstrátori rendszer az egyetem mind a négy campusára érvényes, lehet demonstrátorként jelentkezni bármely szervezeti egységbe, ahol oktatási- vagy kutatási tevékenység működik. Idén is nagyon sok pályázat érkezett, kiváló munkák születtek.

A pályázatot elnyerők hét vagy hat hónapra kaptak kinevezést, több alkalommal is lesz lehetőség, különböző konferenciákon és rendezvényeken, hogy számot adjanak tudásukról. Az egyetem vezetőségét nagy büszkeséggel tölti el, hogy ilyen tehetséges és kiváló teljesítményt nyújtó hallgatók vannak, ezzel az ösztöndíjrendszerrel támogatást szeretnének nyújtani az oktatási- és kutatási tevékenységbe való bekapcsolódáshoz.

Az intézmény egyik kinevezett oktatási asszisztens demonstrátora Budavári Kitti, matematika - ének-zene osztatlan tanárképzési szakon tanuló hallgató, aki a Matematikai és Infromatikai Intézet munkájába fog bekapcsolódni a jövőben.

Az eredeti hír elérhető itt.


< Vissza